Passie

Ok, daar gaan we dan. Zoals sommige misschien weten, zit ik inmiddels 8 weken overspannen thuis. Is het een Burn-out? Nog niet. Een Burn-out is eigenlijk niks meer dan +6 maanden overspannen zijn. Super kut. Maar achteraf gezien niet onverwachts.

Na een enorme paniekaanval twee maanden geleden kwam het nog niet als vanzelfsprekend om wat tijd voor mezelf te nemen. Gelukkig is er inmiddels een soort van acceptatie. Het is fantastisch om tijd te kunnen besteden aan jezelf. Helaas is er nog steeds een stuk onrust. Gewoon waanzinnig zin om nog te gaan. Te vlammen en te beuken. Dank je wel passie.

“Passion” komt van het Latijnse woord patior, wat niks minder betekend dan “te lijden”. Niet als degene die voorop loopt, tenzij die pijn in z’n rug heeft.

Wat is mijn passie?

Vanaf mijn 18e sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op mijn 20ste ging ik op doorstart samen met een vennoot. Maar liefst zeven jaar lang liepen we te zwoegen en te zweten. Veel te goedkope websites maken voor mensen die het niet altijd konden waarderen. We hielden er weinig aan over.

Toen ik een jaar of 27 was begon ik als UX Freelancer mijzelf te detacheren en opende er allerlei deuren voor me. In mijn eentje draaide ik meer omzet dan voorheen met vier man. Dit gaf zo’n ongelooflijke kick. Alsof die zeven jaar niet verspild was maar een investering in mijzelf.

Deze investering zorgt er voor dat ik me redelijk verplicht voel om iedere nieuwe kans aan te grijpen. Ik vergelijk het wel een met ‘alsof je jaren lang folders hebt verspreid en nu ineens de bel over gaat’. Hoe zonde zou het zijn als je dan niet zou opnemen?