Tijd voor de volgende stap in de valkuil

Mijn herstel is mijn prioriteit. Maar hoe lang ben je aan het herstellen? En wanneer ben je hersteld? Met volledige overtuiging kan ik zeggen dat ik waanzinnig veel heb geleerd. Over balans, gezondheid, rust, stress en energie. Maar weten wat wijsheid is en er naar handelen zijn twee verschillende dingen.

Nu ben ik altijd erg enthousiast over wat ik doe. Mijn werk vind ik waanzinnig leuk en zit diep verweven in mijn persoonlijkheid en gedrag. Nu is enthousiasme een prima eigenschap. Wanneer ik met mensen inhoudelijk praat over wat ik doe, werkt dit enthousiasme aanstekelijk en weet ik mensen te overtuigen.
Een keerzijde van enthousiasme is echter dat geduld niet een van mijn natuurlijke kwaliteiten is. Nu ben ik met dank aan mindfulness en meditatie erg aan het groeien op dit gebied. Ik voel daadwerkelijk meer rust in mijn kop met minder “je-moet-dit-nog-doen”-gedachtes.

Volgende stap of valkuil

“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?”
“That depends a good deal on where you want to get to”, said the Cat.
“I don’t much care where —” said Alice.
“Then it doesn’t matter which way you go,” said the Cat.

Alice in Wonderland – by Lewis Carroll

Nu weet ik wat mijn volgende stap is. Nu weet ik alleen niet of dit al te vroeg is. Het kan zijn dat het een waanzinnig goed idee is. De omstandigheden zijn zo ideaal als het maar kan. Het kan echter zijn dat ik als een ezel voor de tweede keer mij aan dezelfde spreekwoordelijke paal stoot. Wie zal het zeggen….